Athens GovJam 2018
Jun
6
to Jun 7

Athens GovJam 2018

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ATHENS GOVJAM!

48 ώρες για να αλλάξεις τον δημοσίο τομέα!

Μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών στην πράξη!

Το Global GovJam αποτελεί μία μη κερδοσκοπική διοργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση του service design και στην εφαρμογή του για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημόσιος φορέας.

Μέσα σε 48 ώρες Jammers, σε περισσότερες από 100 πόλεις σε ολόκληρο το κόσμο, θα δουλέψουνε ταυτόχρονα για να σχεδιάσουν και να πρωτοτυποποιήσουν τις ιδέες τους για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Facebook event

Κράτηση εισητηρίων

View Event →
Athens GovJam-Taster Day
Mar
21
4:30 PM16:30

Athens GovJam-Taster Day

Προσπαθείτε να φέρετε την αλλαγή στον δημόσιο τομέα;

Το service design είναι μια δημιουργική, ανθρωποκεντρική προσέγγιση παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τη συμβολή της στη σχεδίαση πιο εύχρηστων και αποδοτικών υπηρεσιών, τόσο για τους χρήστες όσο και για τους οργανισμούς.

Η Design4Future, ως μέλος του Government Jam, μια παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση του service design για την εφαρμογή του στο δημόσιο τομέα, διοργανώνει τον Iούνιο το Athens Government Jam ή συνοπτικά Athens GovJam.
Tην Τετάρτη 21 Μαρτίου σας περιμένουμε για να πάρετε μια γεύση του τι θα ακολουθήσει στο GovJam του Ιουνίου!

Τι να περιμένω;

Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Αθήνα την Hazel White και τον Mike Press από την εταιρεία Open Change που διοργάνωσαν πέρισυ το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετεχόντων GovJam παγκοσμίως.
Θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους από τη διοργάνωση, τις νέες πρωτοβουλίες στις οποίες οδήγησε στην πόλη τους και τον αντίκτυπο που είχε στους τοποικούς φορείς του δημοσίου.

Στη συνέχεια μέσω ένα mini workshop θα έχετε την ευκαιρία να εφαρμόσετε τη μέθοδο του Service Safari για να μελετήσετε μια υπηρεσία και α εντοπίσετε τα σημεία εκείνα που χρήζουν βελτίωσης/ανασχεδίασης.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ιωάννα Ντάλη, 694 643 4408, ioanna.ntali@gmail.com

ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΙΑ ΤΟ ATHENS GOVERNMENT JAM;
Πρόκειται για ένα διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών μέσω της ανάπτυξης πρακτικών δεξιοτήτων σε εξειδικευμένα εργαλεία, τα οποία θα μπορούν στη συνέχεια να μεταφέρουν και να εφαρμόσουν στην εργασία τους για να σχεδιάζουν δημόσιες υπηρεσίες με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών.

Στη διαρκειά του οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες και θα μελετήσουν δημόσιες υπηρεσίες της επιλογής τους με στόχο την ανασχεδίασή τους.

Το Αthens GovJam δίνει γνώσεις σε τομείς που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα στην κρατική ατζέντα όπως η εφαρμογή ευέλικτων μεθοδολογιών (agile development) για την ανάπτυξη προίόντων & υπηρεσιών, ο συμμετοχικός σχεδιασμός και η σχεδίαση μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας του χρήστη (user experience).

View Event →
Nov
24
to Nov 26

#TheAthensWeNeed

#TAWN_header.jpg

Το #TheAthensWeNeed είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί η Οργάνωση ΓΗ, σε συνεργασία με την Design4Future,  στην περιοχή του Κεραμεικού. Στόχος είναι η δημιουργία ενός εφαρμόσιμου χάρτη στρατηγικής και δράσεων για την ανάπτυξη μιας Νέας Αστικής Ατζέντας για μια βιώσιμη Αθήνα.

Οραματιζόμαστε την αποκατάσταση των αστικών περιοχών ως ένα σύνολο συλλογικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο μιας τοπικής κοινότητας. Πιστεύουμε ότι, διασυνδέοντας τα μέλη της τοπικής κοινότητας (κατοίκους, οργανισμούς κ.α.) και παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εργαλεία και τον χώρο ώστε να λειτουργήσουν συλλογικά, θα μπορέσουν να σχεδιάσουν λύσεις για μια βιώσιμη πόλη. 

Το μοντέλο αυτό θέλουμε να εφαρμόσουμε πιλοτικά - στο πλαίσιο ενός τριήμερου event που θα πραγματοποιηθεί στις 24 - 26 Νοεμβρίου στον Κεραμεικό.

Στη διάρκεια του event θα δημιουργήσουμε, μέσω κατάλληλων δράσεων, έναν χώρο διαλόγου και συν-σχεδίασης μεταξύ κατοίκων, οργανισμών, επιχειρήσεων, δημοτικών και λοιπών φορέων της περιοχής.

Media Kit

To #TheAthensWeNeed πραγματοποιείται στο πλαίσιο του World Urban Campaign μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιτευχθούν πράσινες, παραγωγικές, ασφαλείς, υγιείς, χωρίς αποκλεισμούς και καλά σχεδιασμένες πόλεις. Η Οργάνωση ΓΗ αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο του World Urban Campaign στην Ελλάδα.  

View Event →